Ezért fektess videótartalomba 2019-ben

Tartalomjegyzék

2019 a videók éve lesz. Ha már eddig is gondolkodtál céges videók készítésen, hogy felturbózd az elérésed és a követőbázisod, akkor itt az ideje a terveidet meg is valósítani. Ha nagyot akarsz nőni az új évben, akkor mindenképp olvasd el ezt a cikkünket, amiben leírjuk, hogy miért éri meg energiát és pénzt fektetni videómarketingbe idén.

Ezért fektess videótartalomba 2019-ben

Azt már eddig is hallhattad, hogy a videóknak sokkal nagyobb elérése van a social media platformokon, mint a sima képes vagy linkes bejegyzéseknek. De mi ennek az oka?

  • Kényelmesebb és gyorsabb elindítani egy videót, mint rákattintani egy másik oldalra vezető linkre
  • A vizuális tartalom segít a téma megértésben
  • Az emberek jobban szeretnek hallgatni, mint olvasni
  • Rövidebb ideig tart, mint elolvasni egy cikket
  • Hamarabb érkezik az AHA-érzés

A mai rohanó világban az emberek sokkal jobban preferálják a rövid, tömör videókat amik gyorsan a tárgyra térnek és kifejtik azt 1-2 percen belül, mint az írott tartalmat. Hamarabb jutunk új információkhoz, ami kielégíti a kíváncsiságunkat, és elég gyors ahhoz, hogy ne veszítsük el a türelmünket, hiszen nem szánunk túl sok időt az új infók megszerzésére.

Ezeken a tényeken felül, több érv is a videótartalom mellett szól. Ha visszatekintünk a 2018-as évre, és megnézünk néhány statisztikát, akkor könnyen rájövünk, hogy tényleg érdemes videókészítéssel és videóhirdetésekkel foglalkoznunk.

A YouTube mára a világ második legnagyobb kereső platformjává nőtte ki magát, globálisan 1,4 milliárd felhasználóval. Félelmetes mennyiségű videót fogyasztanak el az emberek, amit nem mutat jobban más, mint a tény, hogy percenként 400 órányi videófeltöltés érkezik a felületre.

Az egyik leghíresebb amerikai YouTuber, MKBHD, videóit 1,5 milliárd percig nézték 2018-ban összesen, ami több mint 2853 évet jelent átszámítva.

videótartalom 2019

Az eredeti videót, amiben a YouTuber erről a statisztikáról beszél, itt tekintheted meg.

Sőt mit több, a Cisco felmérései szerint, 2020-ra a videómegtekintések fogják kitenni a komplett globális internetforgalom 79%-át!

Ezeken felül, a videók tökéletes eszközök arra, hogy növeld a vásárlói bázisod az új évben. Mivel sokkal nagyobb elérésük van, több ember fogja látni, így több ember hall majd rólad és arról, amit kínálsz nekik. Ha további hasznos tippeket akarsz arról olvasni, hogy hogyan turbózd fel a social media elérésedet 2019-ben, olvasd el ezt a cikkünket is.

Érted már, hogy miért írjuk azt, hogy 2019 a videók éve lesz? Nem érdemes lemaradni a videóőrületről, hiszen azok, akik hamar magukévá teszik az újdonságokat, könnyen a konkurencia elé kerülhetnek. Bár a videóhirdetések és a videótartalmak készítése egyáltalán nem számít új keletűnek, Magyarország még mindig el van maradva audiovizuális tartalmak létrehozásában az északibb és nyugatibb országoktól. Ezért egyáltalán nem vagy elkésve, ha csak idén fogsz hangsúlyt fektetni ezekre.

Persze ez nem azt jelenti, hogy el kell hanyagolnunk a szövegírást, hiszen még mindig vannak és lesznek is emberek, akik többre értékelnek egy gondosan megírt, gondolatébresztő cikket. Illetve ne feledkezzünk meg az írott tartalom fontosságáról SEO szempontból sem. A weboldalak rangsorolásánál az írott tartalom a kulcsa mindennek.

Emlékszel még a hónapokkal ezelőtti Facebook-ról szóló nyilatkozatra, amiből kiderült, hogy a cég meghamisítja a videómegtekintések számát, ezzel nagyságrendileg növelve a videótartalom fontosságát?  Mindössze annyi történt, hogy más algoritmust használtak a megtekintések számításához, mint amit a józan ész diktált volna, így többszöröse volt ez a szám a valósnak. Ezzel több száz újságírónak és szövegírónak vettettek véget a karrierjének, még ha akaratlanul is. Úgyhogy semmiképp ne válj meg a tehetséges szövegíródtól egy másik kreatív videókészítő miatt, hiszen mind a kettőre szükséged lesz.

Videótartalom

Remélem ezek a számok elég meggyőzőerővel rendelkeztek ahhoz, hogy úgy határozz, hogy a marketing stratégiád kemény magjává teszed a videótartalmak készítését. Ezeket felhasználhatod organikus elérés növelésének érdekében, például social media platformokon vagy a YouTube-on. Persze, ha fizetett hirdetéseket szeretnél, akkor a 60 mp-nél rövidebb videóid is fel tudod használni Facebook/Instagram és Google Ads (Adwords) PPC kampányok elkészítéséhez.

Ha úgy érzed segítségre van szükséged a marketing stratégiád elkészítésében vagy PPC hirdetések létrehozásában és kezelésében, bátran fordulj hozzánk.

Nézd meg a többi cikkünket is: