A vállalkozások egyik legfontosabb eszköze

A vállalkozások egyik legfontosabb eszköze

Tartalomjegyzék

A marketing minden vállalkozás szívügye, legyen az akár egy apró KKV, vagy akár egy óriási multinacionális vállalat. 

Hatékony eszközként működik minden esetben, hiszen nemcsak a vállalkozás termékének vagy szolgáltatásának értékét kommunikálja, hanem segít kapcsolatot teremteni a márka és a célközönség között is. 

A hatékony marketing stratégiák jelenthetik a különbséget egy virágzó és egy olyan vállalkozás között, amelyik az ügyfelek figyelmének megszerzéséért küzd. A marketing segítségével a vállalkozások azonosíthatják közönségüket, megérthetik igényeiket, és úgy pozícionáljhatják kínálatukat, hogy azok tökéletesen megfeleljenek ezeknek az igényeknek. 

Akár organikus eszközökkel, akár fizetett hirdetésekkel, a megfelelő marketing jelentősen növelheti a láthatóságot, elősegítheti az ügyfelek elköteleződését, és lendületet adhat az üzleti növekedésnek. 

A következőkben mélyebben is belemerülünk a marketingnek az üzleti sikerben betöltött bonyolult szerepében.

A marketing szerepe a különböző iparágakban

A marketing mindent körülvesz, a legapróbb gyermekjátékoktól kezdve az olyan óriási és — az emberiségre nézve — létfontosságú kérdésekig, mint a fenntartható energia. Ahhoz ugyanis, hogy egy szülő az adott brand játékát vegye meg, nem csak a döntéshozót (értsd: szülőt) kell meggyőznie, hanem azt is, aki játszani akar vele (a gyermeket). Az utóbbi példában pedig hiába környezetbarátabbak az elektromos autók, mint a benzines vagy dízeles társaik, ezt a legtöbb ember nem érzi a saját bőrén, csupán a hírekből, a fizika órák elektromosságról szóló tananyagaiból, és ami a legfontosabb: az elektromos autók marketinganyagaiból — a klímaváltozással pontosan ezért nem foglalkoznak a legtöbben. A többség azért vesz elektromos autót, mert:

  • Menő
  • Kevesebb meghibásodással jár
  • Olcsóbb a tankolása
elektromos autó marketing

A fosszilis és megújuló energia éppen ezért fog mindig vitákat eredményezni a különböző ideológiát, vallást vagy értékeket valló emberek (pl.: az USA-ban a republikánusok és a demokraták) között: mert a bizonyítékok nem kézzelfoghatóak, az emberek nem érzik a saját bőrükön.

Ugyanez igaz például az egészségre is, hiszen a megfelelő táplálkozás, a sport, a regenerálódás vagy a stresszmentes élet előnyei — vagy hiányukkor a hátrányok — csak évtizedek múlva jelentkeznek, mikor testünk immunrendszere hanyatlani kezd. Éppen ezért van nehéz dolga mindenkinek, aki például a futást, a meditációt, egy ágymatracot vagy a ketogén diétát szeretné népszerűsíteni.

És éppen ezért olyan fontos a marketing!

A marketing tehát jó ügyek támogatására is használható, sőt, azoknál a termékeknél és szolgáltatásoknál, ahol a hatás nem érezhető a saját bőrünkön és azonnal, a marketing bizony kikerülhetetlen!

De mégis hogyan érdemes nekiállni?

A legfontosabb marketingcsatornák

Számos marketingcsatorna kulcsfontosságú a vállalkozások és a célközönség közötti híd kiépítésében. Íme néhány a legfontosabbak közül:

Keresőoptimalizálás (SEO): A keresőmotorokból érkező szerves forgalom kulcsfontosságú minden vállalkozás számára. A webhely és a tartalom releváns kulcsszavakra történő optimalizálásával a vállalkozások javíthatják láthatóságukat a keresőmotorok találati oldalain, ami jelentősen növelheti a forgalmat.

Pay-Per-Click (PPC) hirdetések: Ide tartoznak az olyan fizetett hirdetések, mint például a Google Ads vagy a Facebook Ads, amelyek segíthetnek a vállalkozásoknak abban, hogy gyorsan és nagyobb közönséget érjenek el.

Közösségi média marketing: Az olyan platformok, mint a Facebook, az Instagram, a Twitter és a LinkedIn lehetőséget kínálnak az ügyfelekkel való közvetlen kapcsolatfelvételre, a tartalmak megosztására, valamint a termékek és szolgáltatások népszerűsítésére. Mind az organikus posztok, mind a fizetett hirdetések hatékonyak lehetnek ezeken a platformokon.

Tartalommarketing: Ide tartoznak a blogcikkek, e-könyvek, infografikák, videók és minden más, ami az információ átadásáról szól. A jó minőségű, értékes tartalmak vonzóvá tehetik a márkát és bevonhatják a közönséget.

E-mail marketing: Még mindig az egyik leghatékonyabb csatorna, különösen az ügyfélmegtartás és a leadek ápolása terén — annak ellenére, hogy a marketingesek már legalább ezerszer temették el.

Affiliate marketing: Ez más weboldalakkal vagy influencerekkel való partnerséget jelent a termékeid vagy szolgáltatásaid népszerűsítésére, általában az esetleges eladások után járó jutalékért cserébe.

Influencer marketing: Az iparágadban működő és tevékenykedő influencerekkel való együttműködés a közösségi médiaplatformokon segíthet egy jóval szélesebb közönség elérésében — az egyik leghatékonyabb marketing csatornának számít.

PR: Ez a vállalat hírnevének és a nyilvánossággal való kapcsolatának kezelését jelenti a médián keresztül, például sajtóanyagok megjelenése.

Összefoglalás

Az egyes csatornák fontossága a vállalkozás típusától, az iparágtól és a célközönségtől függően változhatnak. Azt azonban kijelenthetjük, hogy amelyik termék vagy szolgáltatás hatása nem érzékelhető azonnal, ott bizony szükség lesz marketingre — még az olyan látványos és minden érzékszervünkkel érzékelhető termékek, mint a filmek is kapnak előzeteseket, amiket nem a producerek és rendezők, hanem a marketingesek vágnak össze.

A sikeres marketingstratégia gyakran a fentebb felsorolt csatornák keverékét foglalja magában.

Egy KKV-nak érdemes először csak egy csatornán növekednie, majd mikor ott már kellően nagyra duzzadt a követőtábora, átnyargalhat más csatornákra is. Ezzel nem aprózza el a figyelmét és a fókuszát, de mégis jelentős növekedésre tud szert tenni.

Amennyiben segítségre van szükséged a marketing terved kidolgozásához vagy megvalósításához, keress minket bátran!

Nézd meg a többi cikkünket is: