7 ütős online marketing eszköz a konkurenciád leelőzéséhez

marketing eszközök

Tartalomjegyzék

Egyre nagyobb a harc a cégek között az online térben. Az offline marketing megoldások is sokat lendíthetnek a vállalkozások előremenetelén, viszont tapasztalatunk szerint egyre többen fordulnak online marketing eszközökhöz a digitális transzformáció, és a lehetőségek határtalan kínálata miatt.

Ma már nem elég, hogy 1-2 értékesítési vagy marketing csatornára bízd az ügyfeleid megszerzését, hiszen a hatalmas marketing zaj miatt megnyúlik a vásárlók döntéshozatalának ideje. Az új évtized teljes mértékben a multicsatornás (omnichannel) marketingről kell, hogy szóljon, mert a modern vásárlók már több forrásból is információt akarnak szerezni rólad, iparágadról és termékedről.

Ahhoz, hogy domináld az általad használt marketing csatornákat, érdemes segítségül hívnod olyan online marketing eszköz megoldásokat, melyek funkcióikkal könnyebbé teszik a munkádat, és felgyorsítják a folyamatokat.

Az alábbiakban olyan online marketing eszköz listát találsz, amit mi is jó szívvel ajánlunk Neked, ha fel akarod pörgetni fejlődésed.

Online marketing eszköz #1: SEO – WhitePress

A WhitePress egy olyan tartalom terjesztési online marketing eszköz, ami lehetővé teszi, hogy minőségi backlinkekkel és PR cikkekkel turbózd fel SEO-dat.

Hogy működik ez a marketing megoldás?

A platformra regisztrálva böngészhetsz a megjelenési lehetőségek között, majd egy minimális díjat befizetve a kiválasztott oldalon elhelyezheted saját PR cikkedet, linkeiddel együtt. Ha nem rendelkezel elég kapacitással cikkek írására, akkor akár rendelhetsz is egyet.

De ha szívesen elhelyeznél mások által írt cikkeket weboldaladon, persze az általad kiválasztott minőségben és témában, akkor a WhitePress erre is nyújt számodra megoldást.

Ha már egy kicsit is elmerültél a SEO világában, akkor biztosan tudod, hogy milyen nagy szerepe van az organikus besorolásod javításában a minőségi, oldaladra visszavezető linkeknek, és a releváns, stratégikusan megírt tartalmaknak. Nos, ez az online marketing eszköz egy kiváló megoldás arra, hogy előrébb juss a Google SERP oldalán.

Online marketing eszköz #2: CRO – Optimonk

Az Optimonk egy kiváló CRO megoldás, ami segít neked abban, hogy minimalizáld a kosárelhagyásokat, növeld feliratkozóid számát, vagy csökkentsd a weboldal látogatók visszapattanási rátáját.

Mi az a CRO (Conversion Rate Optimization)?

A Conversion Rate Optimization, vagyis magyarul Konverziós Ráta Optimalizáció, arra szolgál, hogy növeld konverzióid számát. Hogy mi számít konverziónak? Nos, azt csak Te tudod pontosan, hiszen minden egyes kampánynak más-más célja van, melyek hozzájárulnak hosszú távú üzleti céljaid eléréséhez. Ha éppen hírlevél feliratkozókat gyűjtesz, akkor egy feliratkozás számít konverziónak, de ha egyik terméked eladását szeretnéd felturbózni, akkor értelemszerűen a termék megrendelése lesz a konverzió.

Hogyan segít ebben az Optimonk?

Ez az online marketing megoldás lehetővé teszi, hogy reszponzív és mérhető pop-upokat hozz létre weboldalaidon. Ezek a felugró ablakok teljes mértékben üzleti céljaidhoz igazíthatóak, és a platformon belül található statisztikákkal ellenőrizheted teljesítményüket. Temérdek előre elkészített, modern dizájnú sablonból választhatsz, de akár sajátodat is könnyen elkészítheted a pop-up építő varázslóval. Ezután pedig különböző feltételek alapján meghatározhatod, hogy kinek, vagy kinek ne jelenjen meg kampányod.

Online marketing eszköz #3: Cégautomatizáció – SalesAutopilot

A SalesAutopilot online marketing eszközt nehéz egyetlen egy marketinges kategóriába beszuszakolni. Komplex folyamataival teljes automatizálhatóságot biztosít ügyfelei számára.

Webshopodat integrálhatod a SalesAutopilot rendszerébe, így számtalan funkciót egy könnyen átlátható platformon belül kezelhetsz. Például rendezheted az online számlázást, viselkedés-alapú hírleveleket küldhetsz vásárlóidnak, ösztönözheted őket a vásárlásra, csökkentheted a kosárelhagyások számát, de akár az ügyfeleid elégedettségét is mérheted.

Webshopoknak kiváló megoldás, mert beállíthatod az upsell lehetőségeket, kuponos kampányokat is indíthatsz, és még az automatikus számlázásról is egy helyen gondoskodhatsz, így valóban egy önjáró, teljes mértékben automatizált rendszerrel fogsz gazdagodni.

Online marketing eszköz #4: Fulfillment – Webshippy

Ha webshopod van és már nagy volumenben kell kezelned a rendeléseket, akkor sok esetben problémát jelenthet számodra a rendelések kezelése, a számlázás, csomagolás és a kiszállítás. Pontosan erre az esetre ajánljuk számodra a Webshippy-t.

Bár a fulfillment nem teljesen a marketing világába tartozik, a Webshippy mégis azért került bele ebbe a listába, mert lehetővé teszi számodra, hogy teljes mértékben kiszervezd céged logisztikáját, és Te csak a növekedésre fókuszálj. Így leveszi a csomagolás, postázás és a visszáru kezelésének terhét a válladról, ezáltal több energiát fektethetsz újabb vásárlók szerzésére és a már meglévő vásárlóid hűségessé tételére.

Online Marketing eszköz #5: Instagram – Linktree

Linktree

Az Instagram egy tagadhatatlanul profitábilis megoldás akkor, ha céged célközönsége aktívan használja ezt a platformot. A magas minőségű vizuális-, és audiovizuális tartalmak vonzzák a tekintetet, a like-okat, na meg persze a követőket is.

Viszont ha az Instagram profilodat nem csak a közönséged elkápráztatására akarod használni, hanem az eladásaid számának növelésére is, akkor biztosan Te is szembe találkoztál már azzal a problémával, hogy a platform a profilodban csak 1 link elhelyezését engedélyezi, és a képekhez írt linkek sem lesznek kattinthatóak. Mit tehetsz olyankor, ha Te mindenképpen több linket akarsz megjeleníteni Instagram oldaladon?

A megoldás a Linktree. Ez az online marketing eszköz lehetővé teszi, hogy egy különálló gyűjtő oldalra csoportosítsd tartalmaid linkjét, majd ennek az oldalnak a hivatkozását helyezheted el Instagram profilodban. Nézd meg például a mi profilunkat, és próbáld ki élesben ezt a megoldást.

Ez nem csak azoknak cégeknek szuper megoldás, akik minden tartalmukat egyszerűen elérhetővé szeretnék tenni látogatóiknak, hanem például freelancereknek is kiváló, akik különböző referenciájukat szeretnék láthatóvá tenni. De persze a felhasználási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

Amiért mi kiemelten szeretjük, és ajánljuk is ezt a megoldást az az, hogy a Pro verzió megvásárlásával még 1 fát is elültetnek új előfizetőik után, ami szerintünk példaértékű környezetvédelmi, és értékadási szempontból is.

Ha további ötletekkel szeretnél gazdagodni arról, hogy hogyan fejleszd még tovább Facebook üzleti profilodat, és hogyan készíts olyan posztokat, melyek érdeklik közönségedet, olvasd el ingyenes Tartalomkészítés kisokosunkat.

Online marketing eszköz #6: Közösségi média – Hootsuite

Afelől semmi kétség, hogy a közösségi média oldalak hatalmas potenciállal rendelkeznek, ha megfelelően vannak kezelve. Minden cégnek a weboldaluk kiterjesztéseként kellene social média platformjaikra gondolnia, melyek igenis komoly hatást fejthetnek ki az üzleti fejlődésre.

El kell szakadnunk attól a felszínes megoldástól, hogy egyik közösségi oldalról a másikra másolgatjuk a tartalmat, hiszen mindegyik platformot máshogy használnak a felhasználók, és más-más céllal érkeznek oda. Erre nyújt megoldást a Hootsuite, ami egy közösségi média menedzsment automatizációs megoldás.

Ezzel az online marketing eszközzel előre megtervezheted social média aktivitásodat, és be is időzítheted posztjaidat. Persze erre a Facebook is képes, de a Hootsuite naptár nézete sokkal átláthatóbb rendszert biztosít számodra (A cikk írása óta ez már a Facebook-ban is elérhetővé vált). Arról nem is beszélve, hogy az ingyenes verzióban 3 platformot kezelhetsz, és még az oldalad említéseit, kommentjeit, és az általad kiválasztott hashtag-ek használatát is monitorozhatod.

Online marketing megoldás #7: Grafika – Canva

A Canva az egyik kedvenc online grafikai marketing eszközünk. Végtelennek tűnő előre elkészített grafikai sablonból választhatsz, melyeket testre is szabhatsz saját igényeidnek megfelelően. Amennyiben egy olyan grafikai eszközt keresel, amelyben esztétikus képeket és videókat lehet készíteni, de nem szeretnél olyan komplex rendszert használni, mint az Adobe Illustrator vagy a Photoshop, akkor ez a megoldás Neked való!

Ráadásul a Canva minden populáris közösségi média tartalomtípusra biztosít számodra előre megtervezett sablonokat, amik méretükben és felbontásukban is 100%-osan megfelelnek az adott platform előírásainak.

Amennyiben előfizetsz erre a rendszerre, akkor a jpgdíjmentesen felhasználható stock fotókkal, grafikákkal és rövid videókkal sem lesz problémád, mert a Canva ezt is biztosítja számodra.

Ugye már Te is látod, hogy online marketing eszközök és automatizálási szoftverek használatával mennyivel egyszerűbb az élet!

Ezeknek köszönhetően nagyban csökkenthető az adminisztratív és operatív feladatokra szánt idő, és az ezzel felszabadult erőforrásokat fel tudod használni arra, hogy gondolkodj céged további üzleti lehetőségein. Vedd fel velünk bátran a kapcsolatot, ha marketing tanácsadásra vagy komplett kivitelezésre van szükséged.

Nézd meg a többi cikkünket is: