Így pörgesd fel olcsón Facebook like gyűjtő kampányod

Facebook like gyűjtő kampány

A mai világban elengedhetetlen a Facebook like-ok gyűjtése ahhoz, hogy egy cégnek figyelemreméltó legyen az online presztízse. Ennek eléréséért a vállalkozások Facebook like gyűjtő kampány futtatásához folyamodnak. Kisebb-nagyobb sikerekkel. Ahhoz, hogy ne több száz forintot pörköljünk el fölöslegesen 1-1 kedvelés megszerzésére, különböző praktikákat alkalmazhatunk. Eheti cikkünkben bemutatjuk, hogy mi hogyan csökkentettük partnereinknek a lájk-szerzés költségét a minimumra, és összehasonlítjuk a különböző megoldások hatékonyságát.

Miért kellenek a Facebook like-ok?

Kezdő vállalkozásoknak nagy fejtörést okozhat a kezdeti kedvelések megszerzése. Már azok, akik új cég alapításán törik a fejüket is tisztában vannak azzal, hogy nagyon gyorsan, sok like-ot kell szerezniük, hiszen ez fogja megalapozni a szolgáltatásuk/termékük hihetőségét, az online presztízsüket a konkurenciával szemben. Ezen felül, a nagy követőszámmal rendelkező oldalaknak egyszerűbb dolga van a közösség építéssel, illetve az értékesítéssel is. Hiszen logikusan nézve több potenciális vevőt rejt 10.000 követő, mint 500. Azoknak a cégeknek, akik tartalommarketinget is alkalmaznak, és gyakran tesznek közzé bejegyzéseket Facebook oldalukra egyszerűbb dolguk van nagyobb követőtábor esetén, hiszen ilyenkor már 1-1 posztot gyorsan virálissá lehet tenni akár organikusan is.

Facebook követőszám növelés

A kedvelésszám egyre nagyobb hangsúlyt kap az online térben. Pontosan emiatt, az összes új partnerünk esetében felmerül a kedvelések szerzésének igénye. A Facebook már alapvetően felkínálja azt a lehetőséget, hogy akár napi pár száz forint ráfordítással több érdeklődőt érhetsz el vállalkozásoddal. Ám az egyáltalán nem mindegy, hogy ekkora összegből hány kedvelést fogsz szerezni. Sokan ugyanis napi 200-300 forintból csak 1-2 új követőt szereznek, ami nem éppen tesz jót a marketing költségvetésnek.

A következőkben bemutatjuk, hogy mi milyen módszerekkel minimalizáltuk a Facebook like gyűjtő kampány költségét partnereinknek. Továbbá összevetünk több hirdetés fajtát, hogy kiderüljön, melyik a legjobb módszer új követők szerzésére.

Facebook like gyűjtő kampány tipp – a megfelelő vizuális tartalom kiválasztása

Első lépésként tudnunk kell azt, hogy kiket szeretnénk megcélozni hirdetésünkkel. Ki lesz az, aki potenciálisan érdeklődik egy olyan termék/szolgáltatás iránt, amit mi kínálunk. A célpiac meghatározásáról most nem szeretnénk többet szólni, hiszen nem ez a jelenlegi cikkünk témája. Viszont több hasznos tippet is olvashattok az előző cikkeinkben ezzel kapcsolatban.

A hirdetés létrehozásánál nem elég, hogy 1-2 jól csengő mondatot odabiggyesztünk a szövegdobozba, és egy számunkra jónak kinéző képet választunk a hirdetéshez. Szerencsére a Facebook ennél már sokkal több lehetőséget felkínál számunkra a legjobb vizuális alátámasztás érdekében.

A következő képen 3 különböző partnerünk Facebook like gyűjtő kampánya látható. Mind a 3 cég esetében más és más vizuális tartalmat használtunk. Azt fontos tudnod, hogy az alább látható eredményeket 2 hét leforgása alatt értük el egy olyan minimális költségvetéssel, ami még a kezdő vállalkozások pénztárcáját sem terheli meg.

Milyen tartalmakat használtunk partnereinknél?

  1. Az első sorban egy olyan kampány látható, ahol slide show-t azaz, diavetítést alkalmaztunk egy attraktív szöveggel együttesen. Ez a partnerünk nagyon dekoratív lakberendezési és belsőépítészeti terméket árul, ezért olyan képéket használtunk náluk a diavetítésben, ami gyönyörűen berendezett, korszerű és dizájnos szobákat mutat be.
  2. A második sorban egy okos otthon rendszerrel foglalkozó partnerünk hirdetését láthatod, amiben egy látványos képet használunk kevés szövegfedettséggel. Ugyanis ha sok szöveget alkalmazol egy hirdetési képen, kevesebb embernek fog megjelenni. Ezért mindig érdemes a hirdetésre szánt képeidet itt leellenőrizni.
  3. A harmadik sorban egy épületgépészeti termékeket áruló partnerünk hirdetését láthatod. Mivel az épületgépészet nem egy olyan témakör, amit egyszerűen meg lehetne fogni vizuális tartalommal, ezért itt inkább a márkaismertség növelésére fektettük a hangsúlyt. Így a cég logóját használtuk képként, és a rövid leírását a szövegben.

 

Milyen Facebook like gyűjtő kampány konzekvenciák szűrhetőek le ebből?

A fenti eredmények tisztán láthatóvá teszik, hogy a Facebook felhasználók számára mennyire fontos a megnyerő, és látványos vizuális tartalom. A stock képek és az egyszerű hirdetési lehetőségek időszaka már lejárt. Mivel egyre több cég próbál hirdetni a Facebook-on egyre nagyobb a “marketing zaj”. Sőt, még a felhasználók is egyre immúnisabbá válnak a hirdetésekre. Ezért fontos, hogy olyan vizuális élményt nyújtsunk nekik, ami nem mindennapi, nem unalmas és semmiképpen sem redundáns. Az majdnem mindegy, hogy milyen hosszú szöveget használunk a like gyűjtő kampányunkhoz, hiszen úgyis a képek vagy videók hatása fog dominálni.

A fenti képen jól látható, hogy a diavetítéses Facebook like gyűjtő kampány kétszer olyan hatékony volt, mint a sima képes, vagy logós hirdetés. A like-ok megszerzésének költsége például fele annyi (18ft/like, 36ft/like helyett), ugyanannyi idő alatt. Viszont a 36 Ft/like is még mindig egy nagyon olcsó költség, hiszen sokan 100-150 Ft-ot költenek egy-egy hirdetésből származó új követésre.

Egy másik nagyon hatékony kampányunkban, egy személyi edző partnerünk részére ugyanezt az eredményt már napi 300 Ft-ból is képesek voltunk elérni!

Facebook like gyűjtés

A fenti képekről az is kiderül, hogy az általunk futtatott hirdetések 6,1-6,8%-os konverzióval rendelkeznek. Ami sokkal magasabb, mint az átlag konverziós arány. Az átlagos Facebook hirdetés konverziós arány nagyjából 1% körül mozog. A Facebook hirdetések átlag konverziós eredményei a következő ábrán láthatod piacokra lebontva. Fontos, hogy az ábra világszinten mutatja ezt az arányt, nem csak magyar viszonylatban. Magyarországon ezek az eredmények valószínűleg még kevesebbek lennének.

Facebook hirdetés konverziós arány
Forrás: https://www.wordstream.com/blog/ws/2017/02/28/facebook-advertising-benchmarks

Az általunk futtatott változatos hirdetések tehát bebizonyítják, hogy a Facebook-on megtalálható emberek számára mennyire fontos a kreativitás, az egyediség, és a nem szokványos vizuális megjelenés.

Ahhoz, hogy Te is ilyen jó eredményeket érj el cégeddel, fontos, hogy szabadjára engedd a képzelőerődet, és tisztában legyél azzal a rengeteg lehetőséggel, melyet a Facebook biztosít a vállalkozásoknak. Ha segítségre van szükséged a hirdetések elkészítésében és kezelésében, fordulj social média, és hirdetés szakértőkhöz!

Reméljük, hogy eheti cikkünkkel bebizonyítottuk, hogy igenis lehet jó eredményeket produkálni a Facebook-on, még akkor is ha manapság már sokkal nehezebb ezeket elérni. Azok, akik leragadtak a régi marketing megoldásoknál, és nem keresik az új lehetőségeket, garantáltan csak feleslegesen fognak pénzt pocsékolni marketingre, minimális, vagy zéró megtérüléssel. Ha úgy látod, hogy egyedül, vagy csapatoddal nem boldogulsz a Facebook világában, kérj tőlünk árajánlatot!

Nézd meg a többi cikkünket is: